Veiligheid: Antivirus

 

Neddine Solutions gebruikt Bitdefender als 100% in onze monitoring geïntegreerde antimalware tool voor endpoint equipment.

De volledige integratie van deze van deze oplossing zorgt ervoor dat deze volledig bewaakt wordt.  Zo krijgen we alarm als een toestel reeds enkele dagen geen volledige scan kreeg, als de malware definities niet up-to-date zijn, maar ook als de software niet goed zou werken of indien er een bedreiging werd gevonden.

 

Dit wordt aangeboden als een maandelijks software abonnement “pay-as-you-use”.

veiligheid av.png

Veiligheid: 2FA

Two factor authenticatie is een configuratie oplossing die ervoor zorgt dat de toegang tot je SAAS-applicaties beter is afgeschermd. Dit doen we door naast het traditionele login en paswoord ook een derde, steeds veranderende, toegang parameter toe te voegen. In de praktijk installeren we een app op je smartphone die een nummer genereert op het moment dat je wil inloggen op je applicatie. Je geeft je login, sterk paswoord en toegangsnummer van het moment in en je kan op je SharePoint, Mail, …

 

Toevoeging van een steeds veranderende toegangsparameter maakt het hackers bijzonder moeilijk zich een toegang te forceren.

veiligheid 2fa.png

Veiligheid: Firewall

 

 

Sophos levert de ultieme firewalloplossing met de XG-serie. Het maakt gebruik van Next-Generation- en SD-Wan-technologie om u te voorzien van uitgebreide All-in-One bescherming zonder uw prestaties eronder te laten lijden. Met deze firewalls zorgt u er moeiteloos voor dat verborgen risico's blootgesteld worden, onbekende bedreigingen gestopt worden en geïnfecteerde systemen geïsoleerd worden.

 

Met de Sophos Security Gateway XG 135 schaft u een Sophos Next Generation firewall aan voor bedrijven met circa 25 tot 35 gebruikers.

veiligheid firewall 1.png

Veiligheid: Email protectie

Bescherm jezelf en je medewerkers tegen phishing mails en cryptolockers via mail. De door ons geselecteerde Barracuda oplossing is top of it's class en combineert de email bescherming met en steeds bijlerende A.I engine om zo in een up-to-date bescherming te voorzien.

barracuda 1.png
barracuda 2.png

Veiligheid: Back-up

De laatste beveiliging is je back-up. De te kiezen back-up methode en applicatie hangt volledig af van wat er moet geback-upt worden.

 

VMware servers on prem met grote volumes zullen via Unitrends back-up naar een lokale NAS geback-upt worden met eventueel replicatie naar een NAS op een andere locatie of naar de Cloud.

 

Servers met kleinere volumes en pc’s zullen via onze Neddine Secure Back-up oplossing geback-upt worden. Hier wordt er steeds naar een Cloud target geback-upt, met eventuele replicatie naar een onsite NAS.

Heb je een SharePoint in de Cloud via O365 dan is de Barracuda back-up de aangewezen oplossing.

 

Bij back-up keuze dient er steeds een afweging gemaakt worden tussen: (da’s iets voor techneuten)

  • De technisch meest geschikte oplossing

  • Het te back-uppen volume en de voorziene aangroei ervan

  • De retentieperiode, m.a.w. hoe lang wil je kunnen teruggaan in de tijd.

  • Welke is de gewenste time-to-recovery

 

Samen met de klant bespreken we deze vier variabelen om zo te bepalen hoe we de back-up gaan organiseren.

 

Het spreekt voor zich dat de werking van de back-upoplossing dient gemonitord te worden. Zo niet loop je het risico dat er bv. een storing optrad en je recentste back-up drie maand oud is.

 

Daarnaast is het ook aangewezen dat er minstens 1x per jaar een steekproef restore test wordt uitgevoerd. Dit is de ultieme test om na te gaan of de back-ups goed zijn. Indien gewenst kunnen meerdere restore tests worden voorzien.

veiligheid backup.JPG