top of page
Banner FAQ

Websites en hosting

Wat is het verschil tussen domeinnaamregistratie en hosting?

Wat is het verschil tussen domeinnaamregistratie en hosting

Een domeinnaam is een webadres wat je kan laten registreren. Zodra jij een domeinnaam hebt geregistreerd kan niemand anders er zomaar mee vandoor gaan. Dus heb je een goed idee, dan is het slim om alvast de domeinnaam te registreren op jouw naam. Voorbeelden van domeinnamen zijn bijvoorbeeld 'delokalekrant.be' of 'mijnbedrijf.com'.


Een registratie van een domeinnaam betekent niet dat je al een website hebt. Hiervoor heb je een aanvullend hosting-pakket nodig. Het hosting-pakket voorziet in ruimte op het wereldwijde web waar jouw eigen website een plaatsje kan krijgen. De website zelf kan je zelf maken of laten ontwerpen en maken door een websitebouwer.


Uiteraard kunnen wij je helpen met domeinnaam registratie en supersnelle hosting van je website. Stuur ons gerust een berichtje voor meer informatie.

Mijn website geeft aan 'onbeveiligde verbinding'

Mijn website geeft aan onbeveiligde verbinding

Een ‘onbeveiligde verbinding’ betekent dat je website nog gebruikt maakt van het HTTP protocol.

 

Dit is een on-versleutelde manier van het opvragen van je website, waardoor het internet verkeer tussen de bezoeker en jouw website makkelijk te onderscheppen is.


Door gebruik te maken van een SSL-certificaat zal al het verkeer tussen jouw website en de bezoeker verlopen via een HTTPS verbinding. Dit is een veilige, versleutelde manier van het versturen van informatie over het internet.

 

Hiermee hoef je je dus geen zorgen te maken dat informatie van betalingen of contactformulieren onderschept kan worden. Wel zo veilig.

Ik heb al een domeinnaam en e-mailadres, kan ik dan nog overstappen?

Ik heb al een domeinnaam en e-mailadres

Absoluut. Ook als je al een domeinnaam liet registreren en een e-mailadres liet aanmaken kunnen wij het beheer overnemen.

Is het verhuizen van een domeinnaam ingewikkeld?

Is het verhuizen van een domeinnaam ingewikkeld

Dat valt wel mee. Je hebt een transfercode nodig die je meestal heel eenvoudig kan opvragen bij je huidige registrar. Met die code en jouw gegevens zal de nieuwe registrar alles voor jou in orde brengen.
 

Wij nemen trouwens met veel plezier alle administratieve rompslomp uit jouw handen om jouw domeinnaam zorgeloos en zonder onderbreking te verhuizen.

Kan ik mijn eigen mailserver of Office 365 blijven gebruiken?

Kan ik mijn eigen mailserve of office 365 blijven gebruiken

Dat kan prima.

Wanneer je op dit moment een eigen mailserver gebruikt, of wanneer je mails via Office 365 lopen, hoef je daar niets aan te veranderen wanneer je je domeinnaam verhuist.

bottom of page