top of page
Microsoft_Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de centrale tool voor teamwork, communicatie en samenwerken. Als onderdeel van Microsoft 365 kan je niet alleen chatten en bellen met collega's, maar ook samenwerken aan documenten die veilig en centraal zijn opgeslagen in de Cloud.

Microsoft Teams als samenwerkingstool

Samenwerken wanneer locatie en afstand geen rol meer spelen

Ping-pong mails, met ellenlange discussies. Meerdere mensen in cc om zeker te zijn dat iedereen op de hoogte is. Met als gevolg dat eigenlijk niemand meer precies weet wat nu de stand van zaken is. En aangezien zelden iedereen tegelijk op kantoor is, is het ook niet meer zo vanzelfsprekend om mondeling een update te vragen.

Je herkent de situatie vast wel. Microsoft Teams zorgt voor een degelijke oplossing. Je kan voor elk onderwerp een apart kanaal aanmaken waar de discussie gevoerd wordt. Iedereen die toegang heeft kan zo makkelijk de discussie in chronologische volgorde lezen. Bovendien is het super eenvoudig om in datzelfde kanaal ook documenten te delen, of een videogesprek op te zetten om iets uit te klaren. Dat gaat soms sneller dan berichtjes te blijven heen en weer sturen.

Locatie-onafhankelijk samenwerken

Alle materiaal is op één centrale plek beschikbaar, dus geen zoektocht meer nodig naar die éne mail. En ook geen overladen mailboxen meer met tientallen mails rond hetzelfde onderwerp.

Dat geeft veel meer rust, en maakt dat mensen toch nog vlot kunnen samenwerken. Ook als ze niet op dezelfde locatie zitten, en zelfs als ze in een verschillende tijdszone zitten.

Microsoft Teams als centrale hub voor efficiënte, effectieve en locatie-onafhankelijke samenwerking

Microsoft Teams support in Gent

Als IT bedrijf in Gent ondersteunen we bedrijven al bijna 30 jaar op ICT vlak. We werken al met Microsoft Teams sinds het op de markt werd gebracht. Zowel voor eigen gebruik, als de ondersteuning bij onze klanten.

Ons gespecialiseerd service desk team ondersteunt je graag bij het gebruik  van Microsoft Teams. Ben je op zoek naar een opleiding om de volledige toegevoegde waarden van Teams in te zetten binnen jouw organisatie? Dan brengen we je graag in contact met onze trainers voor een opleiding of workshop op maat.

Philip

Wat kan ik met Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een volledige samenwerkingstool. Vanzelfsprekend kan je Microsoft Teams gebruiken om te chatten: een snelle manier om vragen te stellen of informatie te delen. Zowel één op één als met een volledig team en zelfs de volledige organisatie.

Naast chatten is videobellen ook een onmisbaar onderdeel binnen Microsoft Teams. Onafhankelijk van locatie kan je snel even een collega spreken, een sollicitant interviewen of afstemmen met een klant.

Microsoft Teams overzicht

Hét grote voordeel van Microsoft Teams zit in de integratie met andere Microsoft producten. Zo kan je via Teams in real-time samenwerken aan documenten, en gebruik maken van bijvoorbeeld OneNote of SharePoint om gemeenschappelijke documenten beschikbaar te stellen voor alle betrokken medewerkers.

Zelfs projecttaken en to do’s kunnen via een tabblad binnen Microsoft Teams worden opgevolgd. Zo is er één plek waar de betrokkenen alle relevante informatie kunnen terugvinden. Gedaan met het doorploegen van e-mails om net dat éne stukje informatie terug te vinden. Gedaan ook met bestanden die zo vaak worden doorgestuurd dat niemand meer zeker weet wat nu eigenlijk de laatste en volledige versie is.

Microsoft Teams als samenwerkingsplatform

Microsoft Teams als samenwerkingsplatform

Microsoft Teams biedt te mogelijkheid om verschillende virtuele teams op te zetten. Op die manier kan je kanalen maken die overeenkomen met de fysieke teams, zodat zij makkelijk locatie-onafhankelijk kunnen samenwerken.

Daarnaast kan je ook kanalen op zetten voor andere samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld een projectteam dat is samengesteld uit leden van de verschillende fysieke teams.  Of voor de samenwerking met één of meer externe partijen.

Wat ook de samenstelling is van je teams, je kan steeds per kanaal bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. Wie nieuwe berichten mag schrijven en wie niet.

Via Microsoft Teams heb je dus één centrale plek om informatie te bewaren, één plek waar iedereen de meest up-to-date en correcte informatie kan terugvinden. Terwijl je tegelijkertijd heel eenvoudig kunt beheren wie toegang heeft tot welke informatie.

Gecombineerd met alle mogelijkheden van chatten, videobellen en de integratie met andere Microsoft 365 producten maakt dit van Microsoft Teams een uitstekende oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een samenwerkingsplatform.

Online vergaderen met Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt verschillende mogelijkheden om online te vergaderen. Je kan zowel vergaderen met video als alleen met audio, onafhankelijk van de locatie waar de deelnemers zich bevinden. En wil je je online vergadering naar een volgend niveau tillen, dan kies je voor de Microsoft Teams Rooms oplossing.

Online meeting

Via videoconferentie heb je de mogelijkheid om samen te werken aan een presentatie of ander document. Je hebt ook een digitaal whiteboard ter beschikking en deelnemers kunnen hun scherm delen, zodat iedereen precies hetzelfde ziet.

 

Maak je gebruik van een audioconferentie dan zijn er iets minder mogelijkheden. Wel kan je nog altijd gebruik maken van de chatfunctie om snel een berichtje uit te wisselen tijdens het gesprek.

Microsoft Teams Rooms is een geïntegreerd videovergaderingssysteem bedoeld om de ervaring van online vergaderingen te verbeteren, zowel voor deelnemers op locatie als op afstand. Het systeem is ontworpen om naadloos samen te werken met de Microsoft Teams-toepassing.

Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms omvat hardware zoals een camera, een microfoon, speakers en een scherm (of meerdere schermen), evenals een bedieningsconsole. Dit systeem kan worden geïnstalleerd in elk type vergaderruimte, van kleine ruimtes tot grote conferentiezalen.

 

Het systeem werkt door video- en audiofeeds te verzenden en ontvangen via het internet, waardoor deelnemers vanuit verschillende locaties kunnen communiceren alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Dit maakt realtime samenwerking en interactie mogelijk, wat zeer nuttig is in vele zakelijke en educatieve contexten.

 

Met de bedieningsconsole van Microsoft Teams Rooms kunnen gebruikers vergaderingen starten, beëindigen en beheren met eenvoudige touch-screen bedieningen. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met een agenda (zoals Microsoft Outlook), zodat vergaderingen automatisch kunnen starten op de geplande tijd.

 

Microsoft Teams Rooms maakt ook functies zoals scherm delen en het gebruiken (en delen) van een fysiek whiteboard mogelijk, wat het makkelijker maakt om echt te vergaderen alsof alle deelnemers fysiek samenzitten. Bovendien biedt het systeem mogelijkheden voor toegankelijkheid, zoals live-ondertiteling, om alle deelnemers aan de vergadering te accommoderen.

Bellen via Microsoft Teams

Microsoft Teams kan ook ingezet worden als telefooncentrale in de cloud. Op die manier kan je ook via Microsoft Teams bellen zoals je via een andere telefooncentrale zou doen. En dus ook met alle functies die daarbij horen, zoals een wachtrij bijvoorbeeld, of een keuzemenu en het doorverbinden van een inkomend gesprek om maar een paar dingen op te noemen.

Al gebiedt de eerlijkheid ons ook te zeggen dat dit voor de meeste van onze klanten niet de beste telefonie-oplossing is. Deze optie is niet inbegrepen in het standaard Teams-abonnement. Het is afhankelijk van je noden – en daar kijken wij graag samen met jou naar- maar vaak ben je minstens even goed én goedkoper geholpen met een VoIP 3XC telefooncentrale.

Webinars geven via Microsoft Teams

Webinar via Microsoft Teams

Wil je af en toe een webinar verzorgen voor je klanten of misschien gewoon voor je eigen medewerkers? Dan hoef je met Microsoft Teams geen beroep meer te doen op externe  tools.

Binnen Microsoft Teams is de mogelijkheid voorzien om webinars te organiseren. Jij kiest hoe interactief je het wil hebben: iedereen met beeld en geluid, of net niet en de mogelijkheid om vragen te stellen via de Q&A functie.

Microsoft Teams voorziet bovendien de mogelijkheid om een opname van je webinar te bewaren, zodat je deze achteraf eenvoudig kunt delen. Als naslagwerk of voor wie er niet bij kon zijn bijvoorbeeld.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw bedrijf?

We denken graag met je mee 🙋‍♂️

​⭐⭐⭐⭐⭐

"Neddine Solutions installeerde voor Traject nieuwe samenwerkingstools om vlotter intern samen te werken"

Vincent Meerschaert - Traject

 • Wat is VoIP?
  VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol, oftewel bellen via het internet. We schreven een blogartikel waarin we van A tot Z uitleggen wat VoIP is en hoe het precies werkt.
 • Wat kost VoIP 3CX?
  De kost voor het hosten van je VoIP 3CX centrale is afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Een gemiddelde KMO betaald 295 € per jaar. Daarnaast betaal je een vaste kost per maand voor elk telefoonnummer dat je in gebruik hebt. Ook hier zijn prijsvariaties mogelijk op basis van het type nummer en de aantallen die je nodig hebt. Reken hier gemiddeld op 5 € per nummer per maand. Vervolgens betaal je, net zoals bij het klassieke bellen, voor je belverbruik. Deze tarieven zijn afhankelijk van de provider waar je voor kiest. Je kan er wel vanuit gaan dat ze ongeveer 30% goedkoper zijn dat de klassieke beltarieven.
 • Heb ik nog vaste toestellen nodig?
  VoIP werkt door gesprekken te coderen en te verzenden via internet, dus je hebt een apparaat nodig dat is aangesloten op internet om gebruik te maken van deze technologie. Dit kan een vaste telefoon zijn of een app op je smartphone of computer.
 • Heb ik een aparte telefooncentrale nodig?
  Een VoIP 3CX centrale is niet te vergelijken met de vroegere, dure en uitgebreide telefooncentrales. Je hoeft niet langer zelf te investeren in de hardware voor een telefooncentrale. Een VoIP 3CX centrale staat meestal in de cloud, waar je via een abonnementsvorm gebruik van kunt maken.

Veelgestelde vragen

bottom of page