top of page

IT Security: bescherm jouw bedrijfsgegevens

sophos-global-partner-program-silver

En zorg mee voor een cyberveilige wereld

Als je weet dat cybercriminelen 24/7 wereldwijd in de weer zijn met het versturen van phishingmails via gehackte servers of het blokkeren van data in ruil voor losgeld bijvoorbeeld, dan weet je dat er een continue bedreiging om de hoek loert. 

IT Security

Ook jouw onderneming heeft nood aan een degelijke bescherming. 

Wij maken voor jou de analyse en bouwen je bedrijfsbeveiliging op maat. Op verschillende lagen bouwen we de security die jouw bedrijf nodig heeft.

Security is meer dan het installeren van de technische tools om cybercriminelen buiten de deur te houden. Eén verkeerde klik kan alles omzeilen, dus ook goed geïnformeerde medewerkers zijn cruciaal. Samen met een regelmatige check of de geïnstalleerde veiligheidsmaatregelen nog steeds passend zijn voor jouw bedrijf. 

Wacht niet tot het te laat is!

Het is niet de vraag of, maar wanneerjouw bedrijf slachtoffer wordt vancybercriminaliteit

Wat is IT Security?

IT security staat voor de combinatie van alle maatregelen die er samen voor zorgen dat jouw bedrijfsinformatie beschermd wordt.

 

Dus aan de éne kant de beveiliging van digitale data, en aan de andere kant ook de beveiliging van fysieke dragers (denk aan de usb-stick met belangrijke documenten bijvoorbeeld) en zelfs fysieke toegang naar bijvoorbeeld het serverlokaal.

In de video hieronder leggen we graag de risico's uit aan de hand van een voorbeeld.

Hou jij rekening met alle aspecten van je IT beveiliging?

Er zijn heel wat risico's op het vlak van IT security, maar in grote lijnen kan je ze onderverdelen in drie categorieën:

1: Fysieke bedreigingen voor je IT beveiliging

Waarschijnlijk niet de eerste vorm van bedreiging waar je aan denkt in het kader van IT security. En toch zou je niet het eerste bedrijf zijn dat er een paar dagen uitligt nadat een hevige regenbui de server onderwater heeft gezet. Of wat dacht je van een brand die letterlijk alle data in rook laat opgaan?

Fysieke Bedreigingen

Fysieke bedreigingen gaan zelfs nog veel verder dan de bovenstaande voorbeelden. Ook informatie die bijvoorbeeld via de Wi-Fi wordt uitgewisseld kan door hackers misbruikt worden om gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen.

Software bedreigingen

2: Software bedreigingen

De bedreigingen door software zijn ongetwijfeld de meest bekende bedreigingen. Veiligheidslekken in veelgebruikte programma’s waardoor hackers makkelijker binnenraken, of virussen en andere malware.

3: De gebruiker

De gebruiker is vaak het meest onderschatte risico op het vlak van IT security. De meeste veiligheidsriciso’s zijn een gevolg van het gedrag van de gebruikers. Verstrooidheid (oops op een verkeerde link geklikt), slechte gewoontes (hangt jouw wachtwoord ook op een post-it aan je scherm?) en onwetendheid vormen de grootste bedreiging voor jouw IT security.

Slechte gewoontes van de gebruiker

Als je moet kiezen in welke veiligheidsmaatregelen je investeert, zet dan de bewustwording van je medewerkers op nummer één. De kans op een menselijke fout verkleinen heeft de grootste impact op de veiligheid van jouw bedrijfsgegevens. 

Precies daarom kan je los van alle technische maatregelen ook onze Cyber Security Awareness Training voor KMO's en zelfstandigen volgen. Tijdens deze training lichten we toe wat de risico's en gevaren zijn én reiken we eenvoudige maatregelen aan waarmee jijzelf en jouw medewerkers veiliger kunnen werken.

Doe de gratis Cybersecurity Test

Beveilig je bedrijf op meerdere niveau's

Aangezien de bedreigingen van verschillende kanten komen zal een goede beveiliging ook in verschillende lagen opgebouwd zijn.

Sensibiliseer je medewerkers

Laten we starten bij het grootste risico, de gebruikers. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over wat wel en niet toegestaan is in het kader van IT security. En om hier gedurende het jaar meerdere keren aandacht aan te geven. Op die manier creëer je bewustzijn bij je medewerkers en herhaling is de beste leermeester.

Help je medewerkers en jezelf om veilig te werken met behulp van onze Cyber Security Awareness Training!

Beveilig je e-mail

De makkelijkste manier om je medewerkers in de fout te laten gaan is via e-mail. Met een onbetrouwbare link of bijlage waar in een moment van verstrooidheid al heel makkelijk toch op wordt geklikt. Een extra beveiligingslaag die e-mails controleert nog voor ze in de inbox belanden is geen overbodige luxe. Lees gerust ook onze blog over veilig e-mailen.

gelaagde-beveiliging

Beveilig je applicaties

De beste manier om te zorgen dat cybercriminelen niet zomaar aan jouw bedrijfsgegevens kunnen is het gebruik van tweestapsverificatie. Het vraagt misschien iets meer tijd tijdens het aanmelden, maar de verificatie via sms of een app zorgen er wel voor dat een hacker niet zomaar met gestolen gegevens kan aanmelden.

Beveilig je werkposten

Uiteraard is het belangrijk om ook de toestellen waarmee je werkt goed te beveiligen. Door de installatie van een goed anti-virus progamma bijvoorbeeld. Of nog beter, door gebruik te maken van endpoint protectie, waarbij onze oplossing pro-actief op zoek gaat naar vreemd gedrag op je toestellen. Zo kunnen we nog sneller reageren en ingrijpen voor de malware echt problemen kan aanrichten. En je beveiligt je bedrijfsgegevens ook door gebruik te maken van een recent operating system, een toestel met windows 7 bijvoorbeeld krijgt geen beveiligingsupdates meer en vormt daardoor de perfecte open deur voor de iedereen die jouw data wil stelen.

Beveilig je netwerk

Je netwerk is in je IT infrastructuur wat de voordeur is in je huis. Niet iets dat je gewoon laat open staan dus. Een krachtige firewall die goed ingesteld is zal al heel wat aanvallen blokkeren.

Beveilig je data

Op het vlak van security gaat het er online net zo aan toe als in de echte wereld: als een dief écht binnen wil zijn, dan vindt 'ie wel een weg. Zorg voor encryptie van je data, zodat ze voor de dief onleesbaar zijn, zelfs als hij ze te pakken krijgt.
En uiteraard is ook een degelijke back-up van je bedrijf kritische data onmisbaar om je bedrijfscontinuïteit te waarborgen, ook in geval van calamiteiten. Wij voorzien verschillende mogelijkheden voor jouw back-up oplossing, zodat je kan kiezen voor de oplossing die precies bij de noden van jouw bedrijf past.

Benieuwd hoe het staat met de beveiliging van jouw bedrijfsgegevens?

Helemaal gratis en met direct resultaat 🎯

XG-Firewalls

Hoe kunnen wij jou helpen?

Managed Security

Je hebt allang begrepen dat het beveiligen van je IT-systemen belangrijk is. En vooral, dat het belangrijk is om steeds mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen op dat vlak. Daarom ondersteunen we je graag via een managed service model.

Wij voorzien een pro-actieve beveiliging en monitoring op alle toestellen. We zorgen indien gewenst ook voor automatische updates van software, zodra die beschikbaar is. Dit doen we vanop afstand, vanuit ons kantoor in de buurt van Gent, zonder dat jij hier tijd voor vrij moet maken. Zo ben jij zeker dat alle beveiligingstools steeds up to date zijn en geniet je op elk moment van de best mogelijke bescherming.

Omdat niet elk bedrijf hetzelfde risico-niveau en noden heeft op het vlak van cybersecurity voorzien we drie verschillende modellen. Gaande van een basis-awareness niveau -waar volgens ons elke ondernemer over zou moeten beschikken- tot een uitgebreid model voor bedrijven die omgaan met zeer gevoelige informatie, of die door de aard van hun activiteiten een hoger risico hebben op cyberaanvallen.

Awareness - Cybersecurity essentials
Neddine Cybersecurity - your cybersecurity suite
Managed Professional - full managed service cybersecurity

Security Audit

Benieuwd hoe het staat met de huidige beveiligingsgraad van jouw IT omgeving?

Aan de hand van een Security Audit brengen we jouw huidige beveiliging op de verschillende lagen in kaart. We delen het resultaat met jou en waar nodig doen we aanbevelingen hoe je jouw bedrijf nog beter zou kunnen beveiligen.

Indien gewenst zorgen wij ook voor de implementatie van de aanbevelingen. Zo heb je precies de juiste tools die jouw bedrijf nodig heeft om beschermd te zijn tegen cyberaanvallen.

Jouw volledige beveiligingsgraad in kaart gebracht?

Meten is weten, investeer alleen daar waar het nodig is ​🔐

Cyber Security Awareness Training

Cyber Security Awareness Training

Speciaal voor alle computergebruikers binnen jouw onderneming ontwikkelden we onze Cyber Security Awareness Training. In deze praktische training leren we jou en jouw medewerkers welke technieken hackers gebruiken om in te breken. En natuurlijk ook wat jullie kunnen doen om een inbraak te voorkomen.

We voorzien deze training in-company, waarbij we naast de theorie ook ruimte maken voor concrete vragen en voorbeelden uit jullie eigen ervaringen. Voor solo-ondernemers organiseren we regelmatig open trainingen. De knop hieronder brengt je naar de pagina met alle uitgebreide informatie over deze training.

Gun jij jezelf goed geïnformeerde medewerkers?

Een gewaarschuwd mens... 😉

Onze IT-Security partners

Bij Neddine Solutions voorzien we onze klanten enkel met de beste security oplossingen van onze partners: Sophos, Bitdefender, Unify en Barracuda

Lees onze blogs over IT Security

"Nog niet zo lang geleden werden al onze mailadressen gehackt met de bedoeling in te breken in ons netwerk. In een mum van tijd werden al onze virtuele deuren vergrendeld en was de verbinding verbroken. En binnen de 24 uur was alles hersteld.”

Frank Van Hove - Zaakvoerder Van Hove & Co

bottom of page