top of page

Wat is het Microsoft NCE-licentiemodel?

Het Microsoft New Commerce Experience (NCE) is een licentiemodel dat is ontworpen om het aankoopproces van Microsoft-cloudproducten zoals Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365 en Power Platform te vereenvoudigen en te moderniseren. Het biedt meer flexibiliteit in aankoopopties en prijsvoordelen voor langere termijnverbintenissen.

 

Hoe verschilt het NCE-licentiemodel van het oude licentiemodel?

NCE biedt een consistente en gestroomlijnde klantbeleving met meer aankoop- en beheeropties. Het introduceert ook jaarlijkse en meerjarige abonnementsopties met een vaste prijs voor de gehele termijn, naast de bestaande maandelijkse flexibele abonnementen.

 

Wat zijn de voordelen van het NCE-licentiemodel voor klanten?

Klanten kunnen profiteren van prijsbescherming voor de gehele duur van hun termijncommitment, flexibiliteit in het beheren van licenties, en mogelijkheden om kosten te besparen door vooruit te betalen voor jaarlijkse of meerjarige abonnementen.

 

Kunnen klanten nog steeds maandelijks betalen onder het NCE-model?

Ja, klanten kunnen nog steeds kiezen voor een maandelijks abonnement, maar met een prijspremie in vergelijking met de jaarlijkse of meerjarige abonnementen.

 

Zijn er wijzigingen in de annuleringsvoorwaarden met NCE?

Ja, onder NCE kunnen klanten hun abonnement binnen de eerste 72 uur na aankoop annuleren voor een volledige restitutie. Na deze periode zijn abonnementen bindend en worden ze voor de rest van de abonnementsperiode in rekening gebracht.

 

Hoe werkt de prijsstelling voor langere termijn verbintenissen?

Klanten die kiezen voor een jaarlijks of meerjarig abonnement krijgen een lagere prijs per licentie, omdat ze zich vastleggen voor een langere periode. Deze prijzen zijn gedurende de gehele looptijd van het abonnement vastgezet.

 

Kunnen klanten hun licentieaantallen wijzigen tijdens hun abonnementsperiode?

Bij jaarlijkse of meerjarige abonnementen kunnen klanten het aantal licenties verhogen, maar niet verlagen gedurende de looptijd van hun abonnement. Bij een maandelijks abonnement is er meer flexibiliteit om het aantal licenties op en neer aan te passen.

 

Wat gebeurt er als een klant overstapt van het oude model naar NCE?

Bestaande abonnementen worden tot hun verlengingsdatum gehonoreerd. Wanneer klanten overstappen naar NCE, moeten ze kiezen tussen maandelijkse, jaarlijkse of meerjarige abonnementen met de bijbehorende voorwaarden en prijzen.

 

Is er ondersteuning beschikbaar voor klanten die naar het NCE-model overstappen?

Ja, Microsoft en Neddine ICT Solutions als geautoriseerde Microsoft-partner bieden ondersteuning en advies aan klanten die de overstap naar het NCE-model maken.

bottom of page