top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

EDR en SIEM onmisbare tools voor jouw cybersecurity!

In het digitale tijdperk is cybersecurity een van de belangrijkste zorgen voor organisaties van alle groottes. Het beschermen van waardevolle gegevens en het handhaven van de reputatie van een bedrijf is cruciaal voor het behouden van het vertrouwen van klanten en stakeholders.

Om deze reden zijn tools zoals Endpoint Detection and Response (EDR) en Security Information and Event Management (SIEM) onmisbaar geworden in de wereld van cybersecurity. Deze oplossingen helpen organisaties om hun toestellen en netwerk te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen..


Wat is EDR?

EDR biedt gedetailleerde informatie over de activiteit op elk toestel en identificeert potentiële bedreigingen voordat deze zich kunnen verspreiden naar andere delen van het netwerk.


Wat is SIEM?

SIEM verzamelt en analyseert alle activiteiten op het netwerk van een organisatie om bedreigingen te identificeren en erop te reageren voordat deze ernstige schade kunnen veroorzaken.
EDR en SIEM combineren?

Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen is het belangrijker dan ooit dat organisaties proactief zijn in het beschermen van hun gegevens en reputatie. Door gebruik te maken van EDR en SIEM kunnen organisaties potentiële bedreigingen identificeren en erop reageren voordat deze schade kunnen aanrichten. Dit helpt organisaties om hun klanten en bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.


Hoewel grote organisaties deze tools al langer gebruiken, hebben KMO's vaak nog niet de stap gezet om EDR en SIEM te implementeren vanwege de veronderstelde kosten en technische complexiteit. Maar het is belangrijk om te onthouden dat cyberaanvallen geen onderscheid maken tussen kleine en grote bedrijven, en dat KMO's net zo kwetsbaar zijn voor aanvallen als grote bedrijven.


Zijn deze tools ook geschikt voor mijn KMO budget?

Het goede nieuws is dat er nu ook EDR- en SIEM-oplossingen beschikbaar zijn die speciaal zijn ontworpen voor KMO's. Deze oplossingen zijn eenvoudiger te gebruiken en betaalbaarder dan hun enterprise-tegenhangers, en zijn specifiek ontworpen om de cybersecurity-behoeften van KMO's te adresseren.


In het kort, EDR en SIEM zijn essentiële tools geworden voor elk bedrijf dat serieus bezig is met cybersecurity, ongeacht hun grootte. Door gebruik te maken van deze oplossingen kunnen organisaties proactief reageren op cyberdreigingen en hun bedrijf en klanten beschermen tegen de gevolgen van deze bedreigingen. En met de beschikbaarheid van EDR- en SIEM-oplossingen speciaal ontworpen voor KMO's, is er geen excuus om geen actie te ondernemen om de cybersecurity te verbeteren.
Jouw onderneming beter beschermen? Wacht niet tot het te laat is!

We helpen je liever voorkomen dan genezen 👮🔑🐟⚠️🔒


Neddine Solutions is reeds 27 jaar de vertrouwde ICT-partner van Vlaamse ondernemers. Als Managed Services pionier zijn ze als

eerste in BENELUX op de “remote monitoring and management” trein gestapt. Hierdoor is Neddine ICT Solutions ook echt in staat het verschil te maken met hun onderhoudsprogramma’s die reeds hun degelijkheid door de jaren heen meer dan bewezen hebben. Neddine ICT Solutions maakt het verschil door de zeer hoge graad van dienstverlening in combinatie met degelijke oplossingen, op maat van de klant, die niet enkel veilig en vlot te gebruiken zijn maar ook gewoon werken. ICT-oplossingen van ondernemers voor ondernemers.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page