top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

Hoe kan Managed IT Services waarde toevoegen aan jouw onderneming?

ICT is een fundamenteel onderdeel geworden van elke onderneming. Over de jaren is zeer veel mogelijk en toegankelijk geworden, waardoor ook de complexiteit enorm toenam. Zelfs al lijkt het aan de oppervlakte allemaal vrij eenvoudig. Door de bomen het bos blijven zien is specialistenwerk geworden.


Wat zijn Managed IT Services

Managed IT Services betekent niet meer of minder dan het uitbesteden van het beheer en onderhoud van je IT infrastructuur. Volledig of gedeeltelijk, volgens de noden en behoeftes van jouw onderneming. Vaak gaat het over tijdrovende of specialistische taken, zoals beveiliging, zorgen dat de software op alle toestellen up-to-date is, controleren dat back-ups goed lopen, enzovoort.


Meer en meer zien we ondernemingen die het moeilijk hebben om hun ICT infrastructuur onder controle te houden. Ze slagen er nog net in hun dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren, maar missen tal van opportuniteiten in de digitale transformatie. Opportuniteiten die de verdere groei van hun bedrijf kunnen steunen. Immers de goede werking van je ICT systemen kan het verschil betekenen tussen klanten verliezen of klanten houden en nieuwe klanten werven.


Daarom is het belangrijk om samen te werken met een goede ICT partner (of Managed Service Provider) die over een team van specialisten beschikt. Deze neemt de dagdagelijkse ICT beslommeringen uit handen, en zorgt dat alles proactief onderhouden wordt. Daarnaast bekijkt een ICT partner samen met de klant welke ICT services de bedrijfsactiviteiten beter kunnen ondersteunen.Managed IT Services in de praktijk

Allereerst beschikken we over een gedreven en klantvriendelijk service desk team dat dagelijks en quasi onmiddellijk alle aanvragen opneemt. Geen lange wachttijden dus. We hebben ons zo georganiseerd dat we bijna alle aanvragen van op afstand kunnen opnemen. Via ons uitgebreid monitoring systeem, zijn we ook in staat om de meeste problemen te detecteren en te remediëren nog voor de gebruiker er iets van merkt. Da’s onze “minder hinder” service 😉


Elk van de teamleden heeft zo zijn eigen specialisaties: dat gaat van high level netwerking, over security, scripting, license compliance, VoIP telefonie en Cloud migraties tot Solutions Architecture, en nog zoveel meer.


De bottom line is eenvoudig: we gaan er voor elke dag opnieuwDe toegevoegde waarde van de Managed IT Services

Niet zelden wordt ICT “gedaan” door iemand intern die “wel iets van IT kent”, maar eigenlijk voor een andere taak werd aangenomen. Die handige Harry staat er dan meestal alleen voor en moet vaak de IT problemen naast zijn andere taken opnemen. En dan hebben we het nog niet gehad over ziekte en vakantieperiodes van onze handige Harry.


Met een ICT Partner hoeft u zich geen zorgen te maken. We beschikken over een team met specialisten, zodat we de juiste mensen kunnen inzetten en snel kunnen schakelen als er plots meer handjes nodig zijn. Met ons team van specialisten beschikken we ook over meer expertise en vaardigheden dan de handige Harry. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze specialisten mee evolueren met de technologie en op de hoogte zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen.


We nemen ook de tijd om je ICT opstelling op gezette tijden kritisch te benaderen. Gebruiken we nog de juiste tools? Is de Security nog afdoende? Kunnen we de immer groeiende hoeveelheid bedrijfsdata nog aan? Is de back-up oplossing nog voldoende? Hoe zit dat met disaster recovery? Zijn we in staat om aan de SLA-vereisten van onze klanten te voldoen? Zijn onze licenties nog in orde? Ook hier gaan we met onze periodieke vCIO meetings proactief te werk.
Wil ook jij jouw bedrijf laten genieten van de no nonsens proactieve aanpak van een doorwinterde Managed Service Provider?Neddine Solutions is reeds 27 jaar de vertrouwde ICT-partner van Vlaamse ondernemers. Als Managed Services pionier zijn ze als eerste in BENELUX op de “remote monitoring and management” trein gestapt. Hierdoor is Neddine ICT Solutions ook echt in staat het verschil te maken met hun onderhoudsprogramma’s die reeds hun degelijkheid door de jaren heen meer dan bewezen hebben. Neddine ICT Solutions maakt het verschil door de zeer hoge graad van dienstverlening in combinatie met degelijke oplossingen, op maat van de klant, die niet enkel veilig en vlot te gebruiken zijn maar ook gewoon werken. ICT-oplossingen van ondernemers voor ondernemers.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page