top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

TRAJECT helpt ondernemingen op weg naar een duurzame toekomst

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Ondernemers in en rond Gent behoren tot een ‘vree wijs’ ras. Ben je daar ook van overtuigd? Gelijk heb je! En soort zoekt soort, dat ook. Zo mogen wij het Gentse adviesbureau TRAJECT sinds 3 jaar tot onze vaste klanten rekenen. Met enige fierheid, toch wel, stellen we deze stadsgenoten met een duurzame missie graag aan jullie voor.


Traject

Al sinds 1992 adviseert Traject bedrijven en overheden in hun transitie naar duurzame mobiliteit. Het hoofdkantoor ligt stevig verankerd in Gent. Daarnaast runt het bureau al 10 jaar een tweede filiaal in Brussel. We horen je al denken: Gent? Mobiliteit? Jawel, Traject fungeerde ook als adviesorgaan bij de mobiliteitsstrategie van de Stad Gent, die in 2017 grondig werd hertekend.


Sindsdien halen de Gentse voetgangers en fietsers weer opgelucht adem. Niet toevallig heeft de drijvende kracht achter Traject een passie voor alles wat met fietsbeleid te maken heeft. Zijn naam is Vincent Meerschaert en hij is algemeen directeur van Traject. “In totaal zit ik al 25 jaar in de mobiliteitssector”, vertelt Vincent. “Elke dag mag ik een fantastisch team coachen. We zijn stuk voor stuk gepassioneerd door en gespecialiseerd in duurzame mobiliteit.”


“Naast overheden en projectontwikkelaars bestaat onze voornaamste klantengroep uit bedrijven en organisaties met specifieke noden omtrent de mobiliteit van hun medewerkers. Denk maar aan grote spelers in de banksector, de nutssector, de zware en lichte industrie. Maar Traject begeleidt evengoed kleine ondernemingen in hun mobiliteitsstrategie.”


Fietser op fietsbrug

En dat blijkt nu, meer dan ooit, hard nodig te zijn. Vincent: “Mobiliteit draait niet enkel meer om het milieu, het wordt voor vele bedrijven een kernaandachtspunt binnen hun beleid. We zitten volop in die snel veranderende werkwereld en merken daarbij een duidelijke shift. De hele corona-situatie heeft de impact van mobiliteit op onze economie en op ons sociaal leven nog eens heel duidelijk gemaakt. Meer dan ooit past een efficiënt mobiliteitsplan binnen een effectief retentiebeleid.”


“Vroeger was het simpel. Je stopte een bedrijfswagen in het verloningspakket en je was een aantrekkelijke werkgever. De werknemers van vandaag, en zeker jongeren, willen niet meer elke dag in de file hun tijd verspelen. Wat ze wél willen, is een interessante job met veel flexibiliteit, zodat die vlot te combineren valt met hun privéleven.”

de trein als duurzame keuze

Hoe komt een bedrijf dan tegemoet aan die nieuwe wensen? Dat begint al met de juiste insteek, volgens Vincent: “Wij vertrekken vanuit strategische elementen en de unieke visie van de onderneming om duurzame én gedragen oplossingen uit te werken. Zo brengen we de verschillende mobiliteitsopties in kaart: is er ruimte voor een fietsbeleid? Hoe zit het met openbaar vervoer? Is een bedrijfsdeelauto misschien een optie? Welk type van vergaderingen kan vanop afstand gebeuren? We houden rekening met het mobiliteitsbudget en begeleiden onze klanten ook om dat budget te optimaliseren.”


Die aanpak op maat maakt Traject vrij uniek in haar branche. “Inderdaad, wij laten het mobiliteitsplan van een bedrijf perfect passen in hun bedrijfsstrategie. In welke mate kan mobiliteit mee hun doelstellingen bepalen? Bedrijven vragen ons bijvoorbeeld ook om advies bij locatiekeuze: waar kunnen we een nieuw filiaal vestigen met de beste garantie op groei?”


“De meeste ondernemingen hebben wel een marketingstrategie en een IT-strategie… Ze beseffen nu gelukkig ook dat een mobiliteitsstrategie even noodzakelijk is.”“We weten dat we op Neddine Solutions mogen vertrouwen en dat we daar kwaliteit voor in return krijgen”Over IT-strategie gesproken… Traject klopte zo’n 3 jaar geleden aan bij Neddine Solutions. “Wij hadden op dat moment nood aan een degelijke IT-partner”, verduidelijkt Vincent. “Want we kenden de laatste jaren een enorme groei. Traject ging op korte tijd van 16 naar 32 personeelsleden, wat wel enkele IT-zorgen met zich meebracht.”


“Vroeger regelden we onze ICT zelf, maar op de duur is dat gewoon niet meer haalbaar. Het werd tijd voor een IT-partner die ons maximaal kon ontzorgen. Neddine Solutions bleek de ideale match. Net als wij, zijn zij een groeiende kmo in het Gentse, die gelooft in dezelfde ondernemerswaarden en dezelfde taal spreekt. En dan heb ik het niet alleen over het Gents.”


“Neddine Solutions installeerde voor Traject nieuwe samenwerkingstools en software op maat om vlotter intern samen te werken. Ook hebben ze de verhuis naar onze huidige locatie mee gefaciliteerd. Nu bewaken ze dagdagelijks onze infrastructuur en staan ons bij via de helpdesk. Ze geven ons advies bij onze IT-strategie, ons pc-park en onze software. Ze hebben ons ook begeleid in het GDPR-verhaal, cruciaal voor veel van onze klanten. Nu zijn we helemaal gerust.”

mobiliteit

Ondertussen is iedereen bij Traject goed vertrouwd met de diensten van Neddine Solutions. “Jazeker, vooral de helpdeskfunctie wordt door ons personeel sterk gebruikt en geapprecieerd. Als een collega met computerproblemen zit, dan weet hij dat hij altijd mag bellen of mailen. Hij wordt onmiddellijk geholpen. We zijn zeer tevreden over de responssnelheid van de IT’ers.”


“Net door die snelle service merkten we op een bepaald moment dat onze collega’s wel heel snel geneigd waren om de helpdesk in te schakelen. En omdat we toen met zoveel waren, gingen de kosten eventjes de lucht in. We hebben dat meteen aangekaart bij Neddine Solutions. Zij dachten mee met onze noden en stelden een andere formule voor als oplossing. Beter afgestemd op onze nieuwe (grotere) maat en toch nog mooi binnen budget.”


“Je klanten willen helpen en tevredenstellen zonder je zakken te vullen, da’s nog zo’n mooie waarde die onze beide bedrijven verbindt. Traject staat voor een open en eerlijke communicatie naar al haar partners toe. Als je diezelfde service terugkrijgt, mag je spreken van een geslaagde samenwerking. We weten dat we op Neddine Solutions mogen vertrouwen en dat we daar kwaliteit voor in return krijgen.”


fietser

Wat de toekomst betreft, ligt er nog heel wat moois in het verschiet voor het Gentse adviesbureau. “Door onze groei verhuizen we met het hoofdkantoor binnenkort naar een andere locatie, nog steeds binnen het Gentse. De vraag naar mobiliteitsadvies neemt alsmaar toe, dus bedrijven willen echt werk maken van een duurzaam beleid. En ook wij, als bedrijf, dragen diezelfde missie uit.”


“Wij willen ons steentje bijdragen op een gemeende manier. Walk the talk, weet je wel. Traject bestaat uit een team van jonge mensen die alle bestaande en nieuwe mobiliteitsopties gedreven uitproberen. Aan onze klanten geven we gericht advies dat economisch onderbouwd is. Onze werkwijze slaat aan, dus kijken we ernaar uit nog veel meer impactvolle projecten te realiseren. Neddine Solutions ondersteunt ons optimaal in dat groeiproces. Zolang we op dezelfde golflengte blijven zitten, zullen we nog lang samenwerken, absoluut.”


Bron foto’s: www.traject.be

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page