top of page

Zakelijke telefoontoestellen

Zakelijke telefoontoestellen komen in vele gedaanten. Over het algemeen hebben ze meer functionaliteiten dan de toestellen die thuis gebruikt worden. Zo kan je op een zakelijk toestel meestal een headset aansluiten en doorschakelen bijvoorbeeld.

Naast de ‘oude’ vaste telefoontoestellen zijn er nu ook VoIP telefoontoestellen om te gebruiken in combinatie met je VoIP telefooncentrale. Niet elk toestel is geschikt om te combineren met een VoIP centrale, dus neem de compatibiliteit met je telefooncentrale zeker mee in je keuze.

Telefoontoestellen

Je hoeft voor een zakelijk telefoontoestel niet per se voor een fysiek toestel te kiezen, je kan ook opteren voor een softphone. Dat is een app die geïnstalleerd wordt op je laptop, pc of zelfs op je smartphone die gekoppeld is aan je telefooncentrale

Wanneer kies je voor een bekabeld zakelijk telefoontoestel?

Zakelijke telefoontoestellen

Bekabelde telefoons zijn altijd bedrijfszekerder dan draadloze toestellen. Al is het maar omdat de kans op storing altijd kleiner is wanneer je bekabeld belt. Ook een softphone op je laptop is “bekabeld” als je je laptop via een kabel met het netwerk verbind in plaats van gebruik te maken van het wifi-netwerk.

Moet je veel telefoongesprekken voeren én worden die meestal van een vaste plaats gevoerd? Dan adviseren we een bekabeld toestel.

De voordelen van een draadloos zakelijk telefoontoestel

Zakelijke telefoontoestellen - dect

Een draadloos toestel of DECT is handiger dan een bekabeld toestel wanneer je niet altijd op een vast plaats zit. Je kan op die manier het toestel met je meenemen, zodat je geen inkomend gesprek hoeft te missen als je niet aan je bureau zit.

Ook al heeft iedereen een softphone, toch kan het handig zijn één centraal klassiek telefoontoestel op kantoor te behouden, bekabeld of draadloos. Op die manier is er altijd één centraal punt van waar de inkomende telefoongesprekken opgemerkt kunnen worden. Een gesprek via de softphone kan makkelijk gemist worden als de ontvangers niet achter hun laptop zitten.

Headsets in combinatie met zakelijke telefoontoestellen

Bellen via headset

Wie veel moet bellen kan gebruik maken van een headset. Gedaan met de tussen oor en schouder te klemmen. Met een degelijke headset werk je ergonomisch en heb je de handen vrij om ondertussen te noteren of iets op te zoeken.

De keuze voor een bekabelde of draadloze headset hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Met een draadloze headset is het makkelijker om te bewegen terwijl je aan het bellen bent, nadeel is dat je er wel op tijd aan moet denken om ze op te laden. Terwijl je een bekabelde headset nooit hoeft op te laden.

Kies in elk geval voor een degelijk, comfortabel model. Je zal het je niet beklagen als je ze meerdere uren per dag op je hoofd hebt staan.

Installatie & service

Kies je voor een VoIP centrale, dan gaan we eerst met jou in gesprek. We willen graag weten hoe telefonie binnen jouw bedrijf werkt. Welke functies heb je nodig, hoeveel gesprekken moet je tegelijkertijd kunnen voeren, hoeveel telefoonnummers heb je nodig? Welke tijdsplannen en doorschakelschema’s? Er is heel veel mogelijk en we configureren de centrale en de toestellen graag op de manier die voor jouw bedrijf het beste werkt.

Het kan daarbij nuttig zijn om je telefoonverkeer af te scheiden van het andere netwerkgebruik, via een vLAN (virtual local area network) en door mideel van COS (class of service) van gereserverde bandbreedte te voorzien op je router. Op die manier heeft je telefoonverkeer geen last van het andere netwerkgebruik, en kan je blijven bellen met goede kwaliteit.

Wil je gebruik maken van een keuzemenu of een voicemail, dan kan je die ofwel zelf inspreken, ofwel laten inspreken door een professionele stemacteur. Wij kunnen de warme stem van Annelies Gilbos aanraden voor het inspreken van jouw zakelijke berichten.

Ook na de ingebruikname kan je steeds op de neddine solutions service desk rekenen om je met raad en daad bij te staan. Daarvoor beschikken we over de nodige gecertificeerde medewerkers.

Philip

Benieuwd naar ons advies?

We helpen je graag aan telefonie op jouw maat 😎

Valerie Baert - Leve De Economie

⭐⭐⭐⭐⭐

“We kunnen altijd rekenen op de snelle en efficiënte hulp van Neddine Solutions.

Valerie Baert
Leve De Economie

bottom of page