top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

Veilig e-mailen

Bijgewerkt op: 23 jun. 2021

De laatste maanden zien we een significante stijging in het aantal interventies waarbij de cybersecurity werd aangevallen via het emailverkeer van het bedrijf. Misschien kregen jij en jouw collega's er ook al mee te maken.


Een greep uit de gemelde problemen:

  • CEO-fraude: externen doen zich voor als de CEO van je bedrijf en geven intern een valse betalingsopdracht;

  • Spear phishing aanvallen: criminelen proberen via nagemaakte e-mails en websites aan vertrouwelijke informatie te geraken om die dan te misbruiken (zoals creditkaartgegevens opvragen);

  • Account takeover: men maakt gebruik van je O365-account om massa’s mails te versturen;

  • Randsomware aanvallen: een virus versleutelt de data in je netwerk. In het beste geval kan je tegen betaling die sleutel loskrijgen, zodat je terug aan je gegevens kan.

Hoe kan je je nu beschermen tegen dit soort online aanvallen? Een firewall en de klassieke antivirussoftware heb je al, en da’s goed. Want die vormen nog steeds een noodzakelijk onderdeel van je beveiliging.


Maar de aard van de meest recente online bedreigingen is complexer geworden. Die klassieke beveiliging is stilaan niet meer voldoende. Wegens de specificiteit van de bedreigingen adviseren we om ook emailsecurity in gebruik te nemen.


Het klopt dat Microsoft in zijn O365-oplossing standaard al een lichte vorm van emailsecurity heeft ingebouwd. In de praktijk geraakt daar nog te veel malware door, zodat we niet van een echte beveiliging kunnen spreken. Neddine Solutions werkt daarom met de beste speler op de markt: Barracuda.Deze software is eigenlijk al even complex als de bedreigingen waartegen ze jouw bedrijf beschermd.


Eenvoudig gesteld: elke email die binnenkomt of buitengaat op je account, wordt letterlijk op alle vlakken gewikt en gewogen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van sandboxes, artificiële intelligentie, gedragsscanning, enz. De liefhebbers bezorgen we graag de complete Engelstalige technische uitleg.


Deze extra beveiliging is ook nuttig bij het voorkomen van GDPR-incidenten, zoals account takeovers. Daarbij ontvangen ook al jouw emailcontacten een mailtje, opgesteld door de criminelen, maar verzonden vanuit jouw naam.

De exacte samenstelling van een emailsecurityoplossing verschilt van bedrijf tot bedrijf. Naast de basisoplossing zijn er nog een aantal interessante opties mogelijk. Weet dat je al voor enkele euro’s per maand per gebruiker kan genieten van een krachtige emailsecurity.


Wacht niet tot het te laat is en vraag welke emailsecurity bij jouw bedrijf past.


Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie: 09 395 04 14 of sales@neddine.be


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page