top of page

Een professionele printer op maat

Professionele printers komen in heel veel vormen en maten. Van een eenvoudig model voor wie nog sporadisch iets moet printen tot gespecialiseerde toestellen voor 3D-printing. Deze laatste laten we op deze pagina buiten beschouwing. We leggen de focus hier op verschillende professionele printers voor kantoorgebruik.

Professionele printer

Een professionele printer voor een klein kantoor of eenmanszaak

Als klein kantoor of eenmanszaak heb je niet per se een groot toestel nodig. Over het algemeen ben je prima geholpen met een klein toestel, al dan niet gecombineerd met een scanner. Een toestel dat niet veel plaats inneemt en met gemak die paar pagina’s kan printen die jij nodig hebt.

Man Using Computer Printer

Afhankelijk van wat voor jou het beste werkt kies je een printer die rechtstreeks met een kabel verbonden is aan je pc (aan te raden wanneer je regelmatig grote documenten met veel afbeeldingen moet printen) of een toestel dat via wifi connecteert, en dus niet per se heel dicht bij je pc of laptop hoeft te staan. Dit werkt prima als je maar heel af en toe enkele losse pagina’s moet afdrukken.

Een professionele printer voor een kleinere KMO

Binnen een KMO wordt een printer over het algemeen door meerdere mensen gebruikt. Dat betekent ook dat er een groter volume geprint wordt, waardoor een groter model printer beter aan de verwachtingen zal voldoen.

 

De printer/scanner wordt aangesloten op het netwerk, zodat alle medewerkers makkelijk en snel documenten kunnen printen en/of scannen.

Een professionele printer voor grote bedrijven

Voor de grote bedrijven komen ook de grote printers in beeld, standaard gecombineerd met de functies om de scannen en te kopiëren.

Dit zijn de toestellen met verschillende lades voor verschillende papiersoorten en – formaten, mogelijkheid om te sorteren en indien nodig zelfs van nietjes te voorzien.

Deze printers kunnen ook meer aan dan de eerder beschreven kleinere toestellen, zowel in volume als in snelheid. Op dit soort toestellen zit vaak ook de mogelijkheid om de prints op het toestel te bewaren tot de gebruiker zijn persoonlijke code ingeeft. Op die manier raken de geprinte documenten van verschillende medewerkers niet door elkaar én kan je zonder zorgen vertrouwelijke documenten op een gemeenschappelijke printer af te drukken.

Multifunctionele printer

Wanneer je kiest voor een multi-functionele printer heb je vaak ook de mogelijkheid om te werken via een leasing contract. Zo heb je niet alleen een degelijke printer, maar wordt die ook regelmatig en correct onderhouden.

Professionele printers voor specialisten

Plotters of grootformaatprinters kom je vooral tegen in de wereld van bouw, architectuur, ontwerp en productie. Dit zijn gespecialiseerde printers om op groot formaat gedetailleerde tekeningen af te drukken. Neem gerust contact met ons op als je op zoek bent naar een gespecialiseerde printer voor jouw drukwerk.

Welke criteria zijn van belang voor jouw keuze?

Bij het kiezen van jouw professionele printer spelen verschillende criteria een rol. Wat verwacht jij van je printer en wat is er binnen jouw bedrijf nodig? We zetten een aantal criteria hieronder graag voor je op een rij

1. Functionaliteit

Uiteraard wil je een printer die tegemoet komt aan de functies die jij binnen jouw bedrijf nodig hebt. Een aantal bedenkingen die je zeker mee moet nemen bij de keuze van je professionele printer zijn:

  • Scannen: heb je behoefte aan een scanfunctie? En wil je die dan gecombineerd met je printer, of heb je nood aan een gespecialiseerde scanner als apart toestel?

  • Wil je enkel printen vanaf één computer, of wil je net met meerdere toestellen via het netwerk dezelfde printer kunnen gebruiken,

  • Wil je de geprinte documenten beveiligen, zodat de werknemer aan de printer zelf moet inloggen om zijn of haar documenten effectief af te drukken?

  • Is het belangrijk dat jouw printer de afgedrukte documenten kan sorteren en nieten?

2. Type printer

Printer Ink Check

Naast formaat en functionaliteit moet je ook een keuze maken tussen het type printer. Een inktjet-printer maakt gebruik van inkt-cartridges. Het printen gaat wat trager, maar de kwaliteit ligt hoger. Dus voor het printen van professionele foto’s of afbeeldingen kies je best voor een inktjet printer.
Laserprinters zijn ideaal voor het afdrukken van documenten. Ze zijn sneller en kunnen hogere volumes aan dan een inktjet printer.

3. Afdruksnelheid

Afdruksnelheid is zeker een factor om rekening mee te houden. Je wil tenslotte niet dat je medewerkers uren per week verliezen aan het wachten op de printer. De afdruksnelheid van laserprinters ligt altijd hoger dan die van inktjet printers, bij die laatste heeft de inkt immers tijd nodig om te drogen.

4. Printkwaliteit

Professionele printers van degelijke merken zullen altijd afdrukken met een goede kwaliteit afleveren. Moet je vaak printen met foto-kwaliteit? Dan kies je best voor een inktjet printer. Heb je heel specifieke eisen, dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. In alle andere gevallen zal een laserprinter zeker zorgen voor een goede printkwaliteit.

5. Onderhoud

Goed onderhoud is essentieel voor de levensduur van je printer: ze zal langer meegaan en je zal minder reparatiekosten moeten betalen. Check vooraf of de printer van jouw keuze eenvoudig zelf te onderhouden is, of kies voor een lease toestel met onderhoudscontract.

Neddine Solutions, jouw IT partner

Als jouw ICT partner helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. We zijn al bijna 30 jaar actief en hebben in die tijd al heel wat printers geleverd en geïnstalleerd. Dus als je twijfelt welk toestel voor jouw situatie het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op.

Philip Vande Papeliere - CEO Neddine Solutions

't Is graag gedaan 👍

dandoy_logo

⭐⭐⭐⭐⭐

“Neddine biedt oplossingen op maat en binnen het vooropgestelde budget”

Luc Cottyn

ICT Manager - Transport Dandoy

bottom of page