top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

Hou je laptop of PC vitaal

Bijgewerkt op: 1 jul. 2021

Je kent het ongetwijfeld wel. Heb je net een nieuwe laptop, dan werkt alles supersnel. Jij blij omdat je weer lekker kunt doorwerken. Tot je een jaar verder bent en alles precies toch al weer trager gaat.

Herkenbaar?

Gelukkig zijn er heel wat simpele dingen die je zelf kan ondernemen om je toestel vitaal te houden. En natuurlijk delen we die graag met jou.

📌 Sluit je toestel regelmatig af

En daarmee bedoelen we dus niet dat je elke avond je toestel dichtklapt, maar dat je echt helemaal afsluit (of herstart) via de menu knop. Op die manier worden op de achtergrond de nodige updates geïnstalleerd. Zo blijft je toestel niet alleen vlot werken, maar ook veilig.
📌Verwijder regelmatig de bestanden uit je download map

Doorheen de tijd downloaden we heel wat bestanden. Die komen allemaal in onze download map terecht. Ook als we het bestand willen houden en na het downloaden ergens anders opslaan. Zo blijven deze bestanden ruimte innemen op de harde schijf, wat niet erg bevorderlijk is voor de snelheid van jouw toestel.

📌 Zet geen bestanden op je bureaublad

We zijn ze al vaak tegenkomen, de bureaubladen die zo vol staan met bestanden dat een kat er haar jongen niet meer terugvind. En het is ook gewoon heel menselijk om snel een bestandje ‘even’ op je bureaublad te zetten. Ook wij doen dat af en toe. Alleen laten we ze daar niet staan, want bestanden op je bureaublad gaan niet mee in een back-up. Crasht je pc of wordt je laptop gestolen, dan ben je je bestanden kwijt. En ze vertragen je toestel.


Dus tijdelijk een werkdocument op je bureaublad zetten is niet per se een probleem, zolang je het daarna naar een definitieve locatie op de harde schijf (of in de cloud) zet en je het bureaublad weer leegmaakt.


En zet gerust een mooie afbeelding op je achtergrond, dan heb je vast ook minder de neiging om die weg te stoppen achter al je tijdelijke bestanden.📌 Beperk het gebruik van mapjes.

Zowel op je harde schijf als in je mailbox. Tegenwoordig kan je gebruik maken van een super goede zoekfunctie, zodat je mails en documenten makkelijk terug kunt vinden zonder dat je hoeft te onthouden in welk mapje het is opgeslagen📌 Maak regelmatig je vuilbak leeg

Zowel de prullenbak op je bureaublad als de verwijderde items in je mailbox. Uiteraard is het een handig veiligheidsnet, soms ben je iets te snel met verwijderen en kan je jouw document of mail nog uit de vuilbak terug opvissen. Alleen blijven al die verwijderde documenten en mails wel plaats innemen, waardoor je toestel kan gaan vertragen. Dus af en toe eens de verwijderde items definitief weggooien zorgt dat ze nooit teveel ruimte gaan innemen.
Je ziet het al, het zijn geen spectaculaire dingen, geen tijdverslindende acties. Als je elke week een kort momentje neemt voor deze acties kan je langer genieten van de snelheid van je toestel.


Heb je vragen over het onderhoud van je toestellen of bij uitbreiding van je volledige ICT-infrastructuur? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We denken graag met je mee om tot een oplossing te komen die voor jou werkt.20 jaar geleden, op een zolderkamer in Lochristi. Daar werd de eerste steen van Neddine Solutions gelegd.


Met veel passie en gedrevenheid startte Koen zijn bedrijf en hielp hij zijn eerste klanten met IT-oplossingen op maat.


Doorheen de jaren veranderden er verschillende zaken. De zolderkamer werd ingewisseld voor een kantoorruimte en er werden verschillende werknemers in dienst genomen. Neddine 2.0 was geboren.


Wat niet veranderde in al die jaren is de waarde die we bieden aan onze klanten. We verkopen geen dure standaardpakketten, we luisteren naar wat onze klant doet en nodig heeft en hoe hij zichzelf ziet groeien in de komende jaren. Vervolgens stellen we een oplossing voor die precies past, zodat elke klant optimale ICT ondersteuning krijgt voor de werking van zijn bedrijf.


Wil je meer weten?


Kijk gerust even rond op onze website of contacteer ons

Mail: werkveilig@neddine.be Tel: +32 9 395 04 14

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page