top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

Leve De Economie in sneltempo naar duurzame jobs én papierloze toekomst

Onze klant Leve De Economie(LDE) uit Deinze beoogt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bam! Kleppers van woorden, niet? De mensen achter deze coöperatieve vennootschap hebben dan ook een klepper van een missie: duurzame jobs creëren zónder diplomavereiste in een wereld zónder papier.

Logo Leve De Economie

En achter de ICT-schermen helpt Neddine Solutions die nobele missie vlot en veilig mee verwezenlijken. Wij ondersteunen LDE al vanaf hun opstartfase en groeiden mee met hun business, op hún maat en hún tempo. Al ging het in dit geval razendsnel.


Tom en Valerie

En het gaat nog steeds enorm hard voor Valerie Baert en haar echtgenoot Tom Haeck. In januari 2020 richtte dit menslievende koppel hun sociale onderneming Leve De Economie op, om amper een jaar later een kantoorruimte te huren in het Belga Business Center in Deinze. “Een boeiend jaar!”, beaamt Valerie.


“We zijn gestart als HR-bureau en enkele maanden later kwam daar een tweede adviesbureau bij rond informatie- en archiefbeheer. Aan dat laatste koppelden we een mobiele archiefploeg, bestaande uit mensen zonder diploma die wij zelf omscholen. Zij schonen en digitaliseren jouw archief op professionele wijze, zodat je alles snel terugvindt, zowel online als offline.”


“Ondertussen telt onze archiefploeg al 2 vaste medewerkers, bijgestaan door een groep vrijwilligers die een taalbad nemen of een paar uur loopbaan willen uittesten. Op die manier zorgen wij zelf ook voor duurzame tewerkstelling. Walk your talk, nietwaar!”


En wat kan Leve De Economie op HR-vlak betekenen voor andere bedrijven? Valerie: “Wij helpen KMO’s – het liefst in en om Deinze – met hun personeelsbeleid en richten ons heel specifiek op mensen zonder diploma secundair onderwijs. Dat vereist speciale HR-kennis.”


“Wij werken zowel op teamniveau als individueel: werving & selectie, premies uitzoeken, functioneringsgesprekken en teambuilding... Voor grotere bedrijven werken we eerder ondersteunend.”


LDE blijkt een ‘specialleke’ op vele vlakken, niet? “Jazeker”, verduidelijkt Valerie. “Als coöperatieve mikken wij niet zozeer op profit, maar op maatschappelijke impact. Onze unieke visie en expertise inzake duurzaam personeelsbeleid passen we zelf ook toe, elke dag.”


Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit echt in onze kern. Dat is onze drijfveer! En wist je dat wij de enige zijn in Vlaanderen die én een expert-archiefbeheer in huis heeft én de uitvoering op zich neemt? Dat vinden onze klanten een grote meerwaarde.”


“Ons snel groeiende team had dringend nood aan extra pc’s. Neddine Solutions leverde ons alle kwalitatieve hardware en bijhorende software om vlot en professioneel verder te kunnen.”

Na een vliegende start leerde Valerie Neddine Solutions kennen. Valerie: “Ik kwam hen tegen tijdens het netwerken. Geen dag te vroeg, om heel eerlijk te zijn…”


“Want op dat moment werkte ik nog met een computer van 11 (!) jaar oud. Ons snel groeiende team had dringend nood aan extra pc’s. Neddine Solutions leverde ons alle kwalitatieve hardware en bijhorende software om vlot verder te kunnen.”


“Zo kregen we 5 gloednieuwe laptops, een productiescanner voor de grote archieven, een NAS-systeem met veel externe opslagruimte en voor iedereen een tweede scherm erbij. Leve De Economie kon meteen een pak professioneler aan de slag!”


Scanner geleverd door Neddine Solutions

Voor hun dagdagelijkse communicatie en werking vertrouwen Valerie en haar team op Microsoft Office 365. “Als we daarin vastlopen, kunnen we altijd rekenen op de snelle en efficiënte hulp van Neddine Solutions. We hoeven maar te bellen naar de helpdesk en dan lossen zij het euvel op voor ons.”


LDE koos voor een Awareness overeenkomst, waarbij onvoorziene uitval maximaal wordt voorkomen en quasi alle onderhoud en interventies vanop afstand worden uitgevoerd. En dat niet alleen… “De ICT-experten van Neddine Solutions denken ook mee op lange termijn”, vertelt Valerie verder.


“Dat was bijvoorbeeld zo tijdens de ontwikkeling van onze mobiele archiefploeg. Mijn man Tom, expert informatie- en archiefbeheer, weet zelf al wat af van digitalisering. In Neddine Solutions vond hij een waardevolle sparringpartner over het gebruik van MS Sharepoint als digitaal klassement.”"De ICT-experten doen hun uiterste best om de taal van de klant te spreken. Ik ben heel blij dat ik dat stukje van onze business nu met een gerust hart aan hen kan overlaten."

Valerie en Tom zijn van bij het begin tot nu zeer tevreden over hun samenwerking met Neddine Solutions.


Valerie: “En weet je wat ik persoonlijk nog het fijnste vind? Dat Neddine Solutions ook echt met je feedback aan de slag gaat.”


“Toegegeven, ik was als rasechte IT-leek best een lastige klant in het begin! (lacht) Maar de ICT-experten doen hun uiterste best om de taal van de klant te spreken. Ik ben heel blij dat ik dat stukje van onze business nu met een gerust hart aan hen kan overlaten.”


Archiefkasten van Leve De Economie


Dat het hoogstwaarschijnlijk snel zal blijven gaan bij Leve De Economie, bewijzen ook hun toekomstplannen. Valerie: “Binnen dit en 2 jaar willen we toch graag naar 6 mensen op de payroll. Momenteel zijn we al met 2 medewerkers en een aantal stagiairs die we aan het omscholen zijn.”


“Daarnaast zijn we al volop bezig met de volgende stap in het scanningverhaal, zodat we onze dienstverlening nog verder kunnen uitbouwen. Neddine Solutions staat ons daarin bij met raad en daad.”


“Wist je trouwens dat elk lokaal bedrijf bij ons nu al kan binnenstappen met een classeur vol papieren? Wij schonen de documenten voor jou, scannen ze in en uploaden ze naar jouw CRM-systeem. Op die manier dragen we met z’n allen bij tot een papierloze toekomst!”


Dat LDE in die toekomst wel eens vlug nood zal hebben aan een server, is overduidelijk… “Ook dan vertrouwen we met plezier op het goede advies en de kwalitatieve ondersteuning van Neddine Solutions!” Leve de economie, zeggen wij daarvan. 😉


Bron foto’s: Leve De Economie164 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page