top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

TOKU-E EU kiest voor allround ICT-ondersteuning met microscopische precisie

Bijgewerkt op: 12 jan. 2022

TOKU-E, die naam zegt jou als gewone sterveling hoogstwaarschijnlijk niets? Binnen de biotechwereld gaan er al vast wél enkele lampjes branden. Deze multinational helpt namelijk mee aan de baanbrekende ontwikkeling van levensreddende middelen, zoals antibiotica.

Toku-E

De Europese afdeling, TOKU-E EU, is gevestigd in Sint-Denijs-Westrem. Al sinds de opstart in 2014 vormt NEDDINE Solutions hun allround ICT-steun en toeverlaat. Wij bewaken al hun systemen en waardevolle data via een MSP Awareness overeenkomst. En ja, dat doen wij met microscopische precisie.


Tijd om deze trouwe klant in de kijker te zetten!

Lia Verdoodt

Lia Verdoodt is Managing Director bij TOKU-E EU: “TOKU-E is een globale organisatie met in totaal drie afdelingen. Het hoofdkantoor in Singapore bedient Azië en Oceanïe, een ander Amerikaans zusterbedrijf opereert in Noord- en Zuid-Amerika en TOKU-E EU staat in voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”


“Wij distribueren antibiotica en fijne chemicaliën voor de biotechindustrie. Die zijn niet bestemd voor de particulierenmarkt, zoals farmaceutica. Wij zitten aan het begin van die lijn en werken uitsluitend B2B. Onze klanten zijn onderzoekslabo’s, universiteiten en andere distributeurs, die onze producten verder verdelen in het buitenland. Europa is wel onze grootste afzetmarkt.”


Toch niet min voor een “klein biotech bedrijfje”, zoals Lia zichzelf noemt. “Tja, we werken hier maar met 7 collega’s, waarvan ik de allereerste was. Onze afdeling werd opgericht als start-up onder de vleugels van de VIB-Bio-Incubator.” (VIB= Vlaams Instituut voor Biotechnologie, nvdr)


Onderzoekslabo Toku-E

Wat TOKU-E zo uniek maakt in hun branche? Lia: “De biotechbranche kent enkele grote spelers die een immens gamma verkopen, steeds meer online ook. In tegenstelling tot deze grote spelers, maken en zuiveren wij sommige van onze producten zelf. Onze producten zijn TOKU-E gelabeld, een eerste grote troef.”


“Verder hechten wij veel belang aan nauw klantencontact. Hebben onze klanten specifieke vragen, dan lossen we hun behoeftes in op maat. Onze producten zijn vrij complex, er komen soms zeer unieke aanvragen binnen. De CEO van TOKU-E is wetenschappelijk gedreven met 20 jaar ervaring. Samen met hem gaan we op zoek naar een unieke oplossing op maat. Dat creëert een sterke band met de klant.”


“Daarnaast hebben wij nog twee onderzoekslabo’s: één voor microbiologie en één voor celcultuur. Daarmee bieden we interne ondersteuning voor onze eigen productie, maar we doen ook research in opdracht van klanten. Zo zijn we nu gericht bezig met antimicrobiële resistentie, zodat elke patiënt een betere diagnose bij infectie kan krijgen.”


“Na enkele providers te vergelijken, bleek NEDDINE Solutions de meest geschikte partner. We hadden meteen een goeie klik en hielden er eenzelfde visie op na. NEDDINE Solutions kijkt verder dan wat je vraagt. Zij denken mee in functie van jouw groei, jouw toekomst.”

Toen TOKU-E EU werd opgericht in 2014 waren zij letterlijk buren van NEDDINE Solutions. Lia: “We huisden toen nog in het Technologiepark in Zwijnaarde. Van meet af aan waren we op zoek naar een degelijke IT-partner om onze complexe labo-omgeving te ondersteunen.”


Microscopische fotografie

“Wij genereren dagelijks heel wat onderzoeksresultaten, microscopisch fotomateriaal en doen aan literatuurstudie. We hebben dan ook behoefte aan een krachtige server, een betrouwbare IT-ondersteuning om al die data veilig op te slaan en een sterke infrastructuur voor onze medewerkers.”


“Na enkele providers te vergelijken, bleek NEDDINE Solutions de meest geschikte partner. We hadden meteen een goeie klik en hielden er eenzelfde visie op na. NEDDINE Solutions kijkt namelijk verder dan wat je vraagt. Zij denken mee in functie van jouw groei, jouw toekomst.”

“NEDDINE Solutions heeft bij de opstart van TOKU-E EU alles opgezet: de hele IT-infrastructuur, de server, het netwerk, de back-up, alle laptops en schermen van de gebruikers. Zo kon onze afdeling snel en efficiënt aan het werk. Nadien kozen we voor een onderhoudscontract.”


“In die tijd hingen we nog af van de VIB-Bio-Incubator, ook wat betreft onze internetomgeving. Dat vereiste een goeie samenwerking met NEDDINE Solutions. In 2019 zijn we dan verhuisd naar onze huidige site in Sint-Denijs-Westrem. Ook die transfer heeft NEDDINE Solutions feilloos begeleid.”


“Nu vertrouwen wij dagdagelijks op hun onderhoudsservice. De IT-experten monitoren onze systemen, fixen problemen, checken de security en bieden algemene ondersteuning. En binnen ons team is er één IT-verantwoordelijke die alles communiceert naar NEDDINE Solutions.”"Alles is altijd bespreekbaar bij NEDDINE Solutions. Philip Vande Papeliere, de CEO, is heel schappelijk en oprecht. Hij gaat meteen aan de slag met jouw feedback!”

Of TOKU-E EU nog steeds tevreden is van de samenwerking? “In al die jaren hebben we enkele personeelswissels bij NEDDINE Solutions meegemaakt, wat telkens wat aanpassing vergde”, vertelt Lia. “Maar nu valt dat goed mee. We zijn heel tevreden van het huidige team.”


“Vroeger zaten we iets meer periodiek samen om onze samenwerking te finetunen. Nu loopt alles eigenlijk als vanzelf. Hebben wij een vraag, dan stellen we die gewoon, en omgekeerd. We weten dat we op elk moment kunnen terugvallen op hun expertise.”


Zijn er ook uitdagingen geweest? “Jazeker, communicatieproblemen bijvoorbeeld. Al hing dat ook af van diegene die ons op dat moment bediende. Gelukkig zijn zulke zaken altijd bespreekbaar bij NEDDINE Solutions. Philip Vande Papeliere, de CEO, is heel schappelijk en oprecht. Hij gaat meteen aan de slag met jouw feedback!”


In 2019 onderging TOKU-E een globale rebranding, met een nieuwe huisstijl en modern logo tot gevolg.

logo Toku-E

Maar wat de toekomst betreft, is het nog koffiedik kijken…


Lia: “Onze CEO in Singapore heeft zeker nog groeiplannen, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor. Alle nieuwe projecten stonden voorlopig on hold en komen nu geleidelijk aan weer op gang. Voor onze Europese afdeling zie ik enkele mooie opportuniteiten.”


“Zo doen we zeker verder met ons waardevol onderzoek in het kader van antimicrobials, om diagnostische bedrijven te ondersteunen. Ook willen we deze kennis en expertise valoriseren in een servicemodel. En er liggen nog tal van andere mooie projecten op de labotafel.”


Is er voor NEDDINE Solutions ook een rol weggelegd in die toekomst? “Absoluut, een sleutelrol zelfs! Van zodra we groeien, zitten we terug rond de tafel: hoe kunnen zij ons ICT-gewijs optimaal ondersteunen in onze groei? We hebben er alle vertrouwen in.”


Bron foto’s: Toku-E EU NV156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page