top of page

Kies de juiste laptop

Een nieuwe laptop kopen:  

Voor de één zalig kijken en vergelijken, voor de ander een nachtmerrie om door de bomen het bos te zien. Soms ben je gewoon niet echt zeker van je stuk en vrees je een miskoop te doen, terwijl je laptop wel een belangrijk werkmiddel is. Daarom kan je steeds een beroep doen op je vertrouwde IT-partner. 

Geen tijd of zin om alles zelf uit te zoeken? 

welke laptop kopen

We helpen je graag de juiste laptop kopen 💻

⭐⭐⭐⭐⭐ 

“Toen er steeds meer personeel bijkwam, werd het tijd voor een server. Dus zochten we een geschikte ICT-partner. ‘Dat zijn goeie gasten, die weten wat ze doen.”

Pevernagie - De Vuyst

Dirk Pevernagie
Pevernagie - De Vuyst

Hoe kies ik een goede laptop?

Je wil uiteraard een laptop kopen die precies goed is, niet te duur, maar wel met alle functies die je nodig hebt.
We zetten voor jou graag de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

1. Wat is de levensduur van mijn laptop?

Als je een nieuwe laptop koopt wil je natuurlijk dat die ook een tijdje meegaat. Hoelang een laptop precies meegaat hangt vooral af van hoe je ermee omgaat. Werk je voornamelijk op kantoor dan is vijf jaar haalbaar. Reis je veel rond, waarbij je je laptop overal meeneemt en gebruikt, dan kan het zijn dat je na drie jaar reeds aan vervanging moet denken.

2. Hoeveel opslagruimte heeft mijn laptop nodig?

Een ander punt om zeker mee te nemen wanneer je een laptop wil kopen is de opslagruimte van het toestel. Tegenwoordig is een SSD de standaard, de goedkope merken bieden soms nog de oude SATA schijven aan maar da’s rommel. Afblijven dus.  

Als we naar de grootte van de SSD (Solid State Drive) kijken dan raden wij minstens 512 GB aan. De SSD van 256 GB en 128 GB worden ook aangeboden (en zijn goedkoper) maar da’s echt te klein voor professioneel gebruik. 

Weet dat de systeemschijf c: op je SSD bij die kleinere modellen als snel vol staat. Op dat moment stopt je laptop volledig met werken en kan je helemaal niets meer doen. 
 
Afhankelijk van de programma’s die jij gebruikt heb je misschien een een grotere SSD nodig. Denk bijvoorbeeld aan CAD- software die door veel architecten en designers wordt gebruikt. Bij twijfel kan je ook altijd navraag doen bij de leverancier van je software, die kan zeker aangeven wat de minimumvereisten zijn. 

3. Hoeveel RAM-geheugen heb ik nodig?

Het RAM-geheugen (Random access memory) is het standaard werk geheugen van je laptop. Het RAM-geheugen bepaalt hoe snel je toestel kan reageren, hoe snel je verschillende taken tegelijkertijd kunt uitvoeren. 

Om vlotjes Windows11 Pro te kunnen gebruiken en ook nog vlot je andere programma’s te kunnen gebruiken naast de broodnodige securitysoftware is 16 GB de standaard geworden.  

Voer je vaak zware berekeningen uit, of gebruik je zwaardere software pakketten, dan heb je misschien meer RAM-geheugen nodig.  

RAM geheugen

4. Welke CPU zit er best in mijn laptop?

De CPU of Central Processing Unit is de centrale verwerkingseenheid van je laptop. Deze voert het effectieve rekenwerk uit. Afhankelijk van de taken die je op je laptop uitvoert is het dus belangrijk om te zorgen dat er voldoende rekenkracht aanwezig is. 

Er zijn twee grote merken: Intel en AMD. Waar je vooral op moet letten zijn het aantal cores. Dat is voor gewoon administratief kantoorwerk best niet lager dan 4, het kan tot 16 gaan en meer. Intel i5 is het laagste dat we aanraden. Je kan ook voor de performantere i7 en zelfs tot een i9 gaan.

5. Welke aansluitingen heeft mijn laptop nodig?

laptop aansluitingen

De aansluitingen die je nodig hebt, is afhankelijk van de randapparatuur die je gebruikt. Moet je alleen een toetsenbord en muis aansluiten? Of misschien ook een printer? En een tweede scherm? Check zeker welk type aansluitingen jouw randapparatuur nodig heeft

Onderstaande aansluitingen zijn standaard aan te raden voor een zakelijke laptop, ook als je ze niet dagelijks nodig hebt 

  • USB A en USB C 

  • Voor HDMI of displayport om een extern scherm aan te kunnen sluiten 

  • Heb je veel poorten nodig dan kan je ook kiezen voor een dockingstation

6. Waar moet ik verder nog aan denken voor ik mijn laptop kies?

  • Zeker als je regelmatig met je laptop onderweg bent is het belangrijk om na te kijken hoelang je batterij meegaat 

  • Scherm grootte, opnieuw een stukje afhankelijk van hoe vaak je onderweg bent. Moet je je regelmatig verplaatsen, dan is een kleinere laptop waarschijnlijk makkelijker. We raden wel aan om minstens te kiezen voor full HD 1920:1080 of 1920:1200. En weet dat 4K-schermen zorgen voor heel kleine letters op je scherm. Bovendien verbruiken ze redelijk veel stroom, wat nadelig is voor de tijd dat je op batterij kan werken.  

  • Kies het juiste klavier (AZERTY Belgisch punt is gangbaar in België) 

  • Werk je veel met cijfers, dan is een afzonderlijk cijferklavier een aanrader. Al dan niet extern aan je laptop. 

Met welke merken werken wij samen

Onze huismerken zijn HP en Lenovo. Twee A-merken die hun deugdelijkheid al meer dan bewezen hebben. Ze hebben ook beide een goede dienst na verkoop via de care packs next business day onsite die we er standaard bij verkopen.

 

Hierdoor wordt er in geval van een defect aan de hardware ‘s anderendaags door de fabrikant bij de klant de herstelling uitgevoerd. Niet te verwarren met de pick-up en return service waarbij je je toestel soms twee weken lang moet missen.

hp
Lenovo

Neddine Solutions, jouw IT partner

Je ziet, er zijn heel wat aandachtspunten om rekening mee te houden als je een nieuwe laptop wil kopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om van onze expertise gebruik te maken. Onze experten helpen je graag om een goede keuze te maken, zodat jij een laptop koopt met voor jou de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

We kiezen steeds voor degelijke, professionele toestellen en we houden rekening met de taken waarvoor jij jouw laptop gebruikt.

Philip

Soms zijn de eisen heel specifiek, in dat geval kan de beste keuze zijn om een laptop op maat te laten maken, oftewel een “special build”. Ook daar zorgen wij voor de juiste begeleiding.

Bovendien staan we ook nadien in voor het onderhoud van je laptop. Je hebt altijd onze servicedesk om op terug te vallen.

Ik maak graag gebruik van jullie expertise bij mijn keuze

Slimme keuze! Wij begeleiden graag de aankoop van jouw nieuwe laptop 👌

Valerie Baert - Leve De Economie

⭐⭐⭐⭐⭐

“Ons snel groeiende team had dringend nood aan extra pc’s. Neddine Solutions leverde ons alle kwalitatieve hardware en bijhorende software om vlot en professioneel verder te kunnen.”

Valerie Baert
Leve De Economie

bottom of page