top of page

Waarom nog kiezen voor een desktop?

 

Nu thuiswerken dankzij corona goed is ingeburgerd, kan je je afvragen of je nog een desktop nodig hebt. Een desktop neem je tenslotte niet zo makkelijk mee naar huis op het einde van de dag.

Toch kan het door de aard van het werk soms nuttig zijn om te kiezen voor een desktop, bijvoorbeeld als je een grote videokaart nodig hebt, of wanneer één werkpost gedeeld wordt door verschillende werknemers.

Geen tijd of zin om alles zelf uit te zoeken? 

Desktop-neddine-solutions

We helpen je graag de juiste desktop kiezen 🖥️

⭐⭐⭐⭐⭐ 

“Neddine Solutions kijkt verder dan wat je vraagt. Zij denken mee in functie van jouw groei, jouw toekomst.

Lia Verdoodt

Lia Verdoodt
Toku-E EU

Hoe kies ik een goede desktop?

Wanneer je kiest voor een desktop in plaats van een laptop wil je uiteraard wel een desktop kopen die precies goed is, niet te duur, maar wel met alle functies die je nodig hebt.
We zetten voor jou graag de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

1. Hoeveel opslagruimte heeft mijn desktop nodig?

Wanneer je een desktop koopt wil je voldoende opslagruimte. Je wil niet dat je schijf al volstaat als ze nog maar een paar maanden oud is. Tegenwoordig is een SSD de standaard, de goedkope merken bieden soms nog de oude SATA schijven aan maar da’s rommel. Afblijven dus.  

Als we naar de grootte van de SSD (Solid State Drive) kijken dan raden wij minstens 512 GB aan. De SSD van 256 GB en 128 GB worden ook aangeboden (en zijn goedkoper) maar da’s echt te klein voor professioneel gebruik. 

Weet dat de systeemschijf c: op je SSD bij die kleinere modellen als snel vol staat. Op dat moment stopt je desktop volledig met werken en kan je helemaal niets meer doen. 
 
Afhankelijk van de programma’s die jij gebruikt heb je misschien een een grotere SSD nodig. Denk bijvoorbeeld aan CAD- software die door veel architecten en designers wordt gebruikt. Bij twijfel kan je ook altijd navraag doen bij de leverancier van je software, die kan zeker aangeven wat de minimumvereisten zijn. Voor je eigen gemak zorg je dan best voor wat extra marge, bovenop de minimumvereisten, zodat je een tijdje verder kan zonder je zorgen te maken over de beschikbare opslagruimte.

2. Wat is de rekenkracht die mijn desktop nodig heeft?

De rekenkracht van je desktop wordt bepaald door het RAM-geheugen en de CPU.

Het RAM-geheugen (Random access memory) is het standaard werk geheugen van je desktop. Het RAM-geheugen bepaalt hoe snel je toestel kan reageren, hoe snel je verschillende taken tegelijkertijd kunt uitvoeren. 

Om vlotjes Windows11 Pro te kunnen gebruiken en ook nog vlot je andere programma’s te kunnen gebruiken naast de broodnodige securitysoftware is 16 GB het nieuwe minimum geworden. 

RAM geheugen

De CPU of Central Processing Unit is de centrale verwerkingseenheid van je desktop. Deze voert het effectieve rekenwerk uit. Afhankelijk van de taken die je op je desktop uitvoert is het dus belangrijk om te zorgen dat er voldoende rekenkracht aanwezig is. 

Er zijn twee grote merken: Intel en AMD. Waar je vooral op moet letten zijn het aantal cores. Dat is voor gewoon administratief kantoorwerk best niet lager dan 4, het kan tot 16 gaan en meer. Intel i5 is het laagste dat we aanraden. Je kan ook voor de performantere i7 en zelfs tot een i9 gaan.

3. Waar moet ik verder nog aan denken voor ik mijn desktop kies?

overwegingen-desktop-keuze

Bekijk zeker of je voldoende en de juiste aansluitingen hebt voor alle nodige randapparatuur.

 

Moet je alleen een scherm, een toetsenbord en muis aansluiten? Of misschien ook een printer? En een tweede scherm? Check zeker welk type aansluitingen jouw randapparatuur nodig heeft

Onderstaande aansluitingen zijn standaard aan te raden voor een desktop, ook als je ze niet dagelijks nodig hebt 

  • USB A en USB C 

  • HDMI of displayport om een scherm aan te kunnen sluiten

Met welke merken werken wij samen

Onze huismerken zijn HP en Lenovo. Twee A-merken die hun deugdelijkheid al meer dan bewezen hebben. Ze hebben ook beide een goede dienst na verkoop via de care packs next business day onsite die we er standaard bij verkopen.

 

Hierdoor wordt er in geval van een defect aan de hardware ‘s anderendaags door de fabrikant bij de klant de herstelling uitgevoerd. Zeer handig en efficiënt zodat er minder hinder is voor de gebruiker.

hp
Lenovo

Neddine Solutions, jouw IT partner

Je ziet, er zijn heel wat aandachtspunten om rekening mee te houden als je een nieuwe desktop wil kopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om van onze expertise gebruik te maken. Onze experten helpen je graag om een goede keuze te maken, zodat jij een desktop koopt met voor jou de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

We kiezen steeds voor degelijke, professionele toestellen en we houden rekening met de taken waarvoor jij jouw desktop gebruikt.

Philip

Soms zijn de eisen heel specifiek, in dat geval kan de beste keuze zijn om een desktop op maat te laten maken, oftewel een “special build”. Ook daar zorgen wij voor de juiste begeleiding.

Bovendien staan we ook nadien in voor het onderhoud van je desktop. Je hebt altijd onze servicedesk om op terug te vallen.

Ik maak graag gebruik van jullie expertise bij mijn keuze

Slimme keuze! Wij begeleiden graag de aankoop van jouw nieuwe desktop👌

Logo Alpla

⭐⭐⭐⭐⭐

“Neddine Solutions is al 20 jaar onze vaste ‘onsite support’ ICT partner, dus al van voordat ik de leiding kreeg. Mijn besluit stond echter snel vast om hen aan boord te houden, gezien de vele positieve feedback die ik kreeg van de medewerkers, toen al.”

Didier Deveen
Alpla Belgium

bottom of page