top of page
  • Foto van schrijverNeddine Solutions

Van Hove & Co rijdt met passie voor hun klanten

Transportbedrijf VAN HOVE & Co is al 12 jaar trouwe klant bij NEDDINE Solutions. Ooit waren ze bij de eersten die overstapten op de Awareness service. Sinds 2013 genieten ze van het proactieve bewakings- en onderhoudsmodel ‘Care’. Daardoor is hun downtime tot het absolute minimum beperkt. Dat hun ICT-systemen 24/24 beschikbaar moeten zijn, is een cruciaal gegeven binnen de transportsector.


Zaakvoerder Frank Van Hove legt uit: “Wij werken onafhankelijk voor grote internationale bedrijven die een grote flexibiliteit van ons verwachten. We moeten zeer kort op de bal kunnen spelen. Dat is dan ook onze grootste troef, al meer dan 40 jaar.”

VAN HOVE & Co is een gepassioneerd familiebedrijf dat al sinds 1978 opereert vanuit de haven van Gent. “We zijn specialist in huif- en plateauopleggers, voornamelijk binnen de automotive-, staal- en metaalsector, de bouw en de voedingsindustrie. We bedienen alles binnen een straal van 500 km rond Gent,” vertelt Frank verder.


“Onze bedrijfssite is 24.000 m² groot, inclusief eigen garage en truck-wash. Zo blijft onze vloot 100 % technisch in orde. Dagelijks rijden zo’n 80 huifwagens uit, waarvan 2 kingsize, en 20 plateauwagens geladen met staal, ijzer, beton en verpakkingsmateriaal. Daarnaast hebben we ook nog 15 jockeychauffeurs die nieuwe vrachtwagens verplaatsen naar Belgische havens en dealers.”


Alle trucks zijn uitgerust met boordcomputers en de nieuwste technologieën. “Dat kan ook niet anders,” zegt Frank. “Onze klanten behoren tot de grootste industriële groepen en gaan zelf hoogtechnologisch te werk. Als toeleverancier volgen we daarin. We garanderen onze klanten een perfecte service met een open communicatie. Onze klanten weten op elk moment wat er gaande is in het logistieke proces.”“NEDDINE Solutions monitort onze netwerken continu en zorgt ervoor dat we zo optimaal mogelijk draaien”


Vooruitstrevende technologieën stellen natuurlijk wel hoge eisen aan de ICT van een bedrijf. Precies daarom vertrouwt VAN HOVE & Co op NEDDINE Solutions. Frank: “Wij werken al 12 jaar met een geïntegreerd Transport Management System (TMS) dat continu moet blijven draaien. Gedurende het hele logistieke proces (aanleveringen, statusmeldingen, geautomatiseerde facturatie, etc.) kunnen wij ons geen kink in de kabel veroorloven.”


“NEDDINE Solutions monitort onze netwerken continu en zorgt ervoor dat we zo optimaal mogelijk draaien. Bij de start van onze samenwerking hebben zij ons ook volledig uitgerust. Ze bouwden een gevirtualiseerd platform op basis van twee servers, leverden onze gebruiker-pc’s en zetten alle netwerkverbindingen op.”


Ook naar beveiliging toe is NEDDINE Solutions een belangrijke partner, benadrukt Frank. “Nog niet zo lang geleden werden al onze mailadressen gehackt met de bedoeling in te breken in ons netwerk. We hadden een vertraging opgemerkt in onze systemen en meldden dit aan NEDDINE Solutions. Hun IT’ers reageerden onmiddellijk en onderschepten de aanval. In een mum van tijd werden al onze virtuele deuren vergrendeld en was de verbinding verbroken. De aanval bleek uit Rusland te komen. Een oude, ongebruikte tool was de zwakke schakel. Binnen de 24 uur was alles hersteld.”

NEDDINE Solutions is een belangrijke en vooral betrouwbare partner voor VAN HOVE & Co. “De IT’ers hebben dagelijks inkijk in onze systemen en volgen die permanent op. Als er onregelmatigheden opduiken, dan lossen zij die op en krijgen wij daar melding van. En omgekeerd: wij mogen hen altijd mailen of bellen met vragen. Problemen kunnen we ook melden via de helpdesk. Zo’n 6 tot 7 keer per jaar zitten we samen voor een stand van zaken. Dan bespreken we wat er kan worden bijgepast.”


“Op die 12 jaar tijd zijn we allebei gegroeid. NEDDINE Solutions kende enkele personeelswissels en slaagde er steeds in met de nieuwe mensen gedreven verder te doen. Ondertussen groeiden we ook naar elkaar toe. We zijn nog steeds zeer tevreden over onze samenwerking.”

Welke route VAN HOVE & Co voor zichzelf uitstippelt? Nu ook de zoon van Frank (Anton Van Hove) meedraait in de zaak, lijkt de toekomst verzekerd. Weldra zit de derde generatie met evenveel passie aan het stuur.


“Wij willen absoluut onze rol blijven spelen als transportbedrijf in de Gentse haven. Onze business zal volgens ons ook altijd nodig blijven, zeker voor de kortere afstanden. Er zal een blijvende nood zijn aan lokale transporteurs. En als er nog opportuniteiten komen, zullen we die grijpen om door te groeien. Ook dan blijven we graag vertrouwen op NEDDINE Solutions voor een optimale ICT-ondersteuning.”


Bron foto’s: www.vanhove.be & Jefferson Santos op www.unsplash.com

69 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page